2017. január 31., kedd

Gyermeki érzelmek

Véget ért a fantasztikus családi pihenés, azt hiszem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy testi lelki feltöltődés egy ideig kipipálva. Persze hogy ez sokáig meg is maradjon nap mint nap tennünk és dolgoznunk kell érte. Csak úgy semmit sem kapunk és ez így is van jól..
Mamáék már reggeli után eljöttek a szállodából és ez nagyon komoly érzelmeket váltott ki a mi drága Sári lányunkból. Nagyon elkedvetlenedett és bizony el is pityeredte magát. Azt mondta ő annyira szereti a mamát még a papát nem szeretné ha elmennének. Olyannyira, hogy az felmerült benne, hogy ő is hazajön velük miután mi úgy döntöttünk, hogy még a mai napot ott töltjük és csak este jövünk haza. Nagyon jó látni ezt a ragaszkodást a nagyszülők felé és azt is, hogy ennyire meg tudja élni, ki tudja fejezni az érzelmeit. Mondtam neki, hogy ez jó dolog nagyon, hogy tud sírni ha valami fáj, ezt soha ne érezze cikinek. Mert addig amíg ezt ki tudja mutatni és nem zárja magába nem fognak ezek neki hosszú távon sebeket okozni és ezzel sokat tehet önmaga boldogságáért. Talán egy kicsit az is dolgozott benne, hogy tudatosult neki, hogy ma véget ér a közös pihenés. A nyári nyaralásunk utolsó napján is elsírta magát a kis drágám.
Tegnap délután is volt egy ilyen kedvetlen időszaka, amikor is megkérdeztem tőle, hogy mi bántja, mi nyomja a kis lelkét és erre annyira édesen csak ennyit válaszolt " magam sem tudom"! Hát imádom a kis okos, érett mondataival együtt.
Este mikor jöttünk hazafelé elkezdett esni az ónos eső és Sáriból egy újabb érzés tört elő, az aggódás. Azt mondta nekünk talán jobb lenne ha kihagynánk az esti színházat nehogy ebben a rossz időben valami bajunk essen. Nem győzök csodálkozni rajt, hogy felnőtteket meghazudtoló módon mik zajlanak egy közel 6 éves kislány fejében és szívében. Szívből örülök, hogy ez a kis csoda engem választott az édesanyjának és sokszor bizony elgondolkozok rajt, hogy van Mit tanulnom tőle.
Nézzetek végig ti is a kis csodáitokon és töltse el a szíveteket a büszkeség, hogy az édesanyjuk, édesapjuk lehettek. Hallgassátok meg őket ha el szeretnének mondani valamit nektek vagy csak üljetek le melléjük és hallgassatok velük együtt ha erre van szükségük! Fogadjátok el és szeressétek őket a hibáikkal együtt és segítsetek nekik abba, hogy a hibáikat erénnyé tudják alakítani.

Szívem minden szeretetével Nektek❤

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése