2017. március 9., csütörtök

Az értékeiért...

Ma délelőtt iskolaérettségi felmérésre vittem az én drága elsőszülött kislányomat. Igazi anya lánya program lett belőle, mert Zsófi inkább átment a mamáékhoz, nem volt kedve velünk tartani. Erzsike néni hihetelen szeretettel fogadta Sárit, nagyon dicsérte őt. Megcsinálta a felmérést, amit én is végignéztem. Láttam a gyakorlatok közben, hogy azért nem megy minden zökkenőmentesen a drágámnak és ezt a kiértékelés be is bizonyította számomra. Hosszan beszélgettünk a pedagógus hölggyel, mi az amiben el van maradva a mi kis szemünk fénye, mi az amiben tudunk neki segíteni, hogy fejlődhessen és könnyebben tudja venni az akadályokat az életben. Persze Erzsike néni azonnal megnyugtatott, hogy egyáltalán nincs nagy baj, fejleszthető minden ami neki most gyengébb és megerősített engem arról, hogy jó döntést hoztunk mikor úgy határoztunk, hogy Sári még egy évet ovis marad. Értelmileg nagyon toppon van a mi kis tündérünk de idegrendszeri visszamaradottsága van és ebből adódóan koordinációs, koncentrációs problémái is.
Nagyon sok kedves és dicsérő szót kaptunk Erzsike nénitől és Nekem a mai napból és ebből az egész felmérésből sokkal inkább ezek maradtak meg mind a fejlesztendő dolgok. Mi olyan sokat vártunk erre az angyalkára és annyira bearanyozza a mi csodás életünket, hogy nem érdekel ha nem lesz válogatott kosárlabdázó vagy versenytáncos és akár a tanulmányi eredménye is "csak" jó lesz és nem kitűnő vagy esetleg az izgágasága miatt magatartásbeli gondjai lesznek (hozzáteszem nekem is volt anno, szegény anyukámék😀) akkor is Nagyon nagyon boldogok vagyunk, hogy minket választott a szüleinek. Köszönöm neki és a húgának, hogy olyan sok dologban felnyitották a szemünket, rávilágítottak az igazán fontos és értékes dolgokra az életben és megtanítottak bennünket arra is, hogy igazán fontos dolgok az életben tényleg nem kézzelfoghatóak. Szeressük és fogadjuk el a gyermekeinket olyannak amilyennek leszülettek erre a Földre, segítsük őket abban, hogy tudják megfogalmazni az álmaikat és támogassuk őket minden lehetséges módon abban, hogy ezeket el is érjék. Mert ettől lesznek igazán boldogok, nem pedig a kimagasló tanulmányi eredményektől. Számtalan olyan tulajdonsága van mindannyiunknak ami csak nekünk van, amit azért kaptunk erre az életre ajándékul, hogy meg tudjuk valósítani önmagunkat, csak fel kell fedeznünk önmagunkban, elengedni a félelmeinket és negatív hitrendszereinket amik gátolnak bennünket a céljaink elérésében.

Gyors ebéd volt ma nálunk, idő hiányában. Gyümölcsleves, hurka és kolbász párolt lilakáposztával valamint zöldségfasírt.

Szívem minden szeretetével Nektek❤


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése