2017. március 2., csütörtök

A jó elnyeri jutalmát

Így van ez a mesékben is...a hősök elindulnak egy úton amiről időközben kiderülhet, hogy nem is az ő útjuk és elbuknak vagy"csak" egyszerűen leküzdik az útjukba kerülő akadályokat és elnyerik méltó jutalmukat...
Hát én most pont ezt érzem! A tavalyi év sok sok sikertelensége után (amit ma már tudom, hogy bizony kellettek ahhoz, hogy észbekapjak és elinduljak az álmaim felé) egyre többször érzem azt, hogy enyém lesz a felé királyság😉 sokszor elképzeltem, hogy mit és hogy szeretnék a saját életemben és amit igazán akartam azok meg is valósultak. De ahol a félelmeim erősebbek voltak mint a szándékom ott bizony nem jártam szerencsével. Ugyanakkor azt gondolom, hogy a jutalmunkat csak Akkor nyerjük el amikor arra a teremtő vagy a segítőink (nevezzük őket bárhogy) már alkalmasnak találnak bennünket arra, hogy megbírkózzunk a ránk háruló feladatokkal és elbírjuk a terhek súlyát. Mert egy cél elérése az sok munkával, feláldozással, önfegyelemmel kell,hogy párosuljon. Fontos, hogy mindig rövidtávú célokat tűzzünk csak ki magunk elé (pl egy jogosítvány elérése, egy egy sikeres vizsga letétele) hisz az a boldogság és energia amit ezek elérése jelent számunkra visz előbbre bennünket utunkon.
Az volt a célom amikor elkezdtem írni ezt a blogot, hogy az emberek megismerjenek, megismertessenek a barátaikkal, ismerőseikkel, megismerjék azt a Máté Szilvit akivé váltam az elmúlt évek során (bebizonyítva magamnak és azoknak akik pl gyerekkorom óta ismernek). Hogy megmutassam, hogy sosem szabad leragadni egy egy olyan helyzetbe ami nekünk nem okoz örömöt, hogy lentről az út felfelé vezet, hogy az önsanyargatás, az önsajnálat és mások hibáztatása a mi "nyomorúságos" életünkért nem fogja meghozni a várva várt sikert!
Bátornak kell lenni időnként, felvállalni olyan helyzeteket és feladatokat amik esetleg eddig taszítottak bennünket, elengedi a haragunkat valamint a félelmeinket és az élet meg fog ezért jutalmazni bennünket. Elérjük vele, hogy emberek akik eddig egy "csak" embernek tartottak bennünket elismerjék a munkánkat,példaértékű legyen számukra a lelkesedésünk és kitartásunk és erőt adjon nekik a saját útjukon való elinduláshoz!

Tegnap kelkáposztaleves édesburgonyával és gersli volt tojásos lecsóval, ma pedig tejfölös zelleres csicsókaleves, rakott káposzta és töltött cukkini. Finom ízek,örömteli pillanatok.... Főzzetek szívetek minden szeretetével és az ételetek is pont olyan ízű lesz! Szerezzetek vele örömöt májatoknak és szeretteiteknek!

Szívem minden szeretetével Nektek❤

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése