2017. január 16., hétfő

Betegség, boldogság

Azt gondolom a kisgyermek akkor lesz beteg amikor a kis lelke és teste arra vágyik, hogy az édesanyja (vagy akár az édesapja) egész nap mellette és vele legyen, hogy odabújhasson hozzá, hogy órákon keresztül mesét olvasson neki, hogy a kedvenc ebédjét főzze neki, hogy véget nem érő beszélgetésekbe kezdjenek, hogy egy egy pillantással vagy érintéssel kifejezhessék egymásnak, hogy mennyire szeretik egymást, hogy milyen hálásak a gondoskodásért ❤❤
Sári ma reggelre elég vacakul lett, köhögés, szüntelen orrfolyás és bágyadtság. Ma amúgy sem mentek volna oviba, amolyan csajos napot terveztünk. Hát az lett belőle. Reggel míg ők aludtak elkészült az ebéd aztán már nem volt más dolgom mint velük legyek. Hogy teljesítsem a kívánságukat, ápoljam a kis beteget, élvezzem, hogy az anyukájuk lehetek. Hát pontosan ezt tettem. Társasjátékoztunk, mesét olvastunk, babáztunk, közben folyamatosan orrot töröltünk vagy épp szívtunk, de sebaj. Az én drága kiscsillagom mindezt olyan hősiesen bírta, sok felnőtt (de főként a férfiak😜) megirigyelhetnék. El is mondtam neki, hogy ő mennyire "jó beteg" és én ezért is milyen büszke is vagyok rá. Örömmel újságolta el ezt az apának mikor hazajött. Este pancsi után még diát is vetítettünk úgyhogy azt hiszem ezt a betegséget leszámítva vagy fordítsuk meg a dolgot pontosan ezért ez egy tökéletes nap volt❤ ismét csak hálát tudok érezni azért, hogy velük lehetek, hogy mikor betegek, elesettek és egy ölelésre van szükségük akkor ezt én tudom megadni nekik (és nem a nagymama vagy a bébiszitter). Az utóbbi időben gyakran csak nézem őket és látom ahogy szalad az idő és ők szép "lassan" nővé cseperednek. Ezért is igyekszem minden pillanatot megragadni amit velük tölthetek. Tegyétek ti ezt, mert az idő tényleg hihetetlen sebességgel szalad és ne adjuk meg neki a lehetőséget hogy mellettünk sokkal inkább velünk együtt szaladjon.

A mai ebéd is emelte a nap fényét. Kelbimbókrémleves volt pirított napraforgóval és pirított hagymával. Hozzá pedig juhtúrós sztrapacska édesburgonyából és burgonyából hozzá tejföl és pirított bacon. Gyerekkorom kedvence a sztrapacska amit én azóta kicsit túlgondoltam de így is isteni finom.
Ha valakit érdekel bármelyik recept írjon rám bátran és szívesen megosztom vele.

Szívem minden szeretetével Nektek❤

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése