2017. január 24., kedd

A gyermeki sziv tisztasága

Folytatódik a Sári névnap ünneplése, immár egy hete 😀 ma a nagymamáék jöttek köszönteni. Nagy volt az izgalom, lelkesedés vajon mit hoznak ajándékba. Mivel az ajándékokat én vásároltam meg, csupa olyan dolgot vásároltam amit ő választott ki mikor a játékboltban sétáltunk. Szóval az öröm garantált volt (bár nálunk azzal soha nem szokott gond lenni, hisz arra tanítjuk a gyermekeinket, hogy ne a tárgyakat gyűjtsék és azok értéket nézzék). Apró dolgokra kell gondolni ajándék címén. Sári pár nappal a névnapja előtt azt mondta ha nem kap semmit csak együtt lesz a család neki az is ajándék ❤ persze azért volt ajándék, többek között 2 kis hajbavaló csavaró (ebből vettem Zsófinak is, de ő majd egy adandó alkalommal megkapja). Mikor Sári kibontotta és meglátta, hogy 2 van belőle az első mondata az volt, hogy az egyiket a húgának adja. Az ő ajándékából, döbbenet. Ezt hallani egy anyának felemelő érzés. Igazi testvérek, akik időnként hajbakapnak (néha szó szerint is), aztán máskor meg még ebédelni sem tudnak leülni egymás nélkül, egész nap eljátszanak egy hangos szóváltás nélkül. Mikor még csak álmodoztam arról, hogy egyszer édesanya leszel pont erről álmodtam, hogy 2 ilyen csodás kislányom lesz, akik szépek, okosak és ennyire teljessé teszik egymás és a mi életünket is. Adja a Jóisten, hogy ez a kötelék soha ne legyen lazább kettejük között,bármit is hoz az élet számukra.
Az egész estés kacagás és társasjáték után fáradtan tértek ágyba az én kis drágáim. A mi kis rituálénk után( ami közös imádkozást majd mondókákat apától és rövid dalokat anyától jelent) Zsófi rövid idő alatt álomba szenderült. A kis kezét a feje alá téve aludt el, én meg csak néztem őt ahogy lassan lecsukodik a kis szeme és békésen piheg. Lassan 6 éve lesz,hogy édesanyává váltam de időnként még most sem "hiszem el", hogy ez a kis test az én testemben fejlődött és valóban én adtam nekik életet. Tápláltam őket, megtanítottam sok szép dologra mindkettőjüket, megéltünk pár nehéz pillanatot és órát is (bár ebből igazán nem volt sok) nap mint nap megosztjuk egymással az élményeinket, vigasztaljuk egymást ha valakinek épp arra van szűksége, csodás dolog ahogy egy boldog családdá alakultunk az évek során. Tudom, hogy közhelynek hangzik, de én tényleg azért érzem teljesnek az életem, mert ez a 2 kis tündér és az édesapjuk egészségesek és vannak nekem❤
Nézzetek bele a tükörbe és mondjátok el őszintén magatoknak, hogy mi van a ti életetekben amitől ti is boldogok vagytok... És ha sikerült válaszolni a feltett kérdésre hát ápoljátok azt és vigyázzatok rá nagyon!

A mi asztalunkra ma bableves került teljes kiőrlésű tönkölylisztből készült csipetkével és hozzá sóskifli ami szintén teljes kiőrlésű lisztből készült. A férjem arcán megjelenő mosolyból arra következtetek, hogy finom lett 😉  készítsetek ti is valami finomat a kis családotoknak és tegyétek szebbé a napjukat. A boldogság az apróságokban rejlik.

Szívem minden szeretetével Nektek❤

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése