2017. március 8., szerda

Egészség, boldogság, nőnap

Nem is tudom, hogy meglepődjek-e már de újra betegség ütötte fel a fejét nálunk. Nem tudom eldönteni, hogy nem sikerül-e kigyógyulni egy egy újabb betegségből vagy a sok beteg gyerek teszi aki körülveszi őket az oviban esetleg tényleg ennyire gyenge az immunrendszerük.... Mindenesetre nem vagyok túl boldog ettől a helyzettől. Folyton jön valami ami felülírja a "terveimet", ami miatt újra kell szervezni a programokat. Az első 2 évben nem volt ennyire rossz a helyzet az oviban, sőt.... Alig volt beteg Sári, most meg folyton összeszed valamit. Pedig már mindenféle lehetséges módon támogatom az immunrendszerüket, kezelem őket. Csalódott vagyok talán kicsit és néha szeretnék egy nagyon sikítani, hogy már megint egy betegség... És akkor eszembe jut a dédi és el is szégyenlem magam. Egy 86 éves csodás asszony, aki több, mint 20 éve a betegségéből kifolyólag ágynak van kötve és olyan türelemmel és elfogadással fogadja amit a teremtő reámért, hogy azt gondolom sokan elszegyelhetnénk magunkat. Én 15 éve ismerem őt, de akárhányszor találkoztunk ő mindig őszintén örül nekünk, hálával a szemében üdvözöl bennünket, panaszkodás és önsajnálat helyett érdeklődik, hogy mi történt velünk mióta utoljára találkoztunk, kedves történeteket mesél a múltból és én olyan szívesen hallgatom őt! Nagyon közel áll a szívemhez ez a kedves néni, nagymamám helyett a nagymamám. Hétfőn mikor Zalaegerszegen jártam meglátogattam őt, meglepetés találkozó volt. Nemrég ünnepelte a születésnapját úgyhogy készítettem neki pár finomságot (nagyon szereti amiket főzök) és egy kis süteménnyel is megleptem aminek a középébe egy szál gyertyát tűztem. Könny szökött a szemébe mikor meglátott, elcsuklott a hangja a boldogságtól nekem pedig attól, hogy ennyire széppé tudtam tenni a puszta személyemmel és a kedves kis apróságaimmal a napját. Láttam a hálát a szemében és többször még is fogalmazta ezt nekem. Olyan nagyszerű érzés amikor valakinek a puszta léteddel meg tudod édesíteni a napját, amikor azért mond köszönetet neked mert időt szánsz rá és -beszélgetsz vele egyet és ezt a rövidke időt nem a panaszkodás, a kedvetlenség tölti be hanem értékeljük, hogy lehetőséget kaptunk az élettől egy újabb találkozóra hisz sosem tudhatjuk nem-e ez épp az utolsó... És ez igaz bármelyik kapcsolatunkra az életben. Ezért ha fontos nektek annak a kapcsolatnak a másik résztvevője soha ne mulasszátok el elmondani ezt neki, kedvesen és őszinte szeretettel megölelni őt, annyi időt vele tölteni amennyit csak szeretnétek! Legyünk hálásak ezekért az emberekért akik az életünkben vannak, hisz sajnos kevés ember képes bennünket elfogadni úgy ahogy vagyunk, aki nem megváltoztatni szeretne bennünket, nem hívja fel a figyelmet a rossz tulajdonságaidra hanem tényleg egyszerűen csak szeret téged és szereti, hogy bearanyozod az életét!

Nőnap van ma! Szeretem az ünnepeket, szeretek ajándékot és meglepetést kapni és szerezni is! Nőnek lenni csodás és felemelő dolog de ugyanakkor időnként nagyon nehéz is. Mozgatórugónak lenni egy családban, karriert csinálni vagy csak jól teljesíteni egy munkahelyen, a maximumot nyújtani édesanyaként és szeretettel gondoskodni a szülőkről, bizonyítani nap mint nap a férjnek, hogy jó döntést hozott mikor őt választotta kedvesének és mindemellett izig-vérig nőnek maradni... Hát szép kis feladat ez nekünk! De ez egy olyan tehet amit soha nem cserélnék el!
Hálás vagyok,hogy női testben jöhettem ebbe az életembe és köszönöm a csodás férjemnek, hogy egy kedves levél formájában ma köszönetképpen ő is megfogalmazta nekem, hogy ő miért hálás nekem és mit szeret olyan nagyon bennem! Egy egyedi, nekem készült ajándék hozzá egy üveg pezsgő (ez az én 2 gyengém). Remélem kedves nőtársaim nektek is volt ma legalább egy ember aki megfogalmazta, hogy milyen nagyszerű az amit te nap mint nap nőként megtestesítesz.

Vasárnap jelentkeztem legutóbb azóta sok sok finomságot készítettem már. Hétfőn hagymakrémleves volt sajttal és pirított hagymával valamint tönkölytészta tejföllel, kukoricával,pirított szalonnával és sajttal.
Kedden tárkonyos halleves és kelkáposztafőzelék, ma pedig grízgaluskaleves és dödölle volt teljes kiőrlésű liszttel és pirított hagymával.

Szívem minden szeretetével Nektek❤

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése