2018. május 6., vasárnap

Édesanya, édesapa és a gyermek

Az én történetem édesanyaként 2009ben kezdődött, mikor is először fogant meg egy kisbaba a méhemben. 2 év után határtalan öröm és szeretet járta át a szívem, hogy életet adhatok egy kis angyalkának. Azonban az öröm sajnos túl korai volt, mert a mi drága kis csillagunk küldetése hamar véget ért, neki csupán annyi volt a feladata, hogy megmutassa számomra, hogy nincs biológiai akadálya annak, hogy édesanya legyek. De az idő ott és akkor még nem volt a megfelelő. Ami akkor egy nehézség és fájdalom volt, azt ma már a hála érzése járja át, köszönöm neki amire akkor megtanított.
Es 2011 júliusában karomba tarthattam az mi kis hajas babánkat, aki a Sára nevet kapta. Örömteli, boldogsággal átitatott 9 hónapot töltöttünk szorosan egymáshoz bújva, minden perce egy csoda volt. Végtelen szeretettel vártuk őt, akárcsak közel 2 év múlva, 2013ban a még sűrűbb hajkoronával megérkező kishugát, Zsófit. Szülővé válni kiváltság és mérhetetlen büszkeség ugyanakkora egy életre szóló feladat is. Mélységek és magaslatok, fájdalom és örömkönnyek, türelmetlenség és határtalan szeretet, dacolás és véget nem érő ölelés.... De semmihez sem hasonlítható érzés! Összebújva mesét olvasni, közösen ebédet késziteni, ott lenni az első lépéseknél és szavaknál, tanítani őt és tanulni tőle, ezeket nem lehet szavakba önteni. Ezt megélni kell és hálásnak lenni azért, hogy vagyunk egymásnak! Hogy minket választottak arra a csodás feladatra, hogy felneveljük őket, hogy együtt sírjunk és nevessünk, hogy elindítsuk őket a rögösnek tűnő élet nevet viselő úton.
Ez a nap "hivatalosan" az édesanyáké, de én azt gondolom az ünnep ugyanannyira az apukáké is és a gyermekeké is. Egyik nélkül nem létezik a másik. Hála járja át a szívem ha rájuk gondolok, büszkeség ha rájuk nézek és végtelen szeretet, hogy általuk lettem én édesanya.
Csodás meglepetésben volt ma részem, köszönöm mindannyiunknak az ágyba hozott reggelit és a kv-t, a csodás filmet, ami nekem készült, a finom ebédet és az együtt töltött mesés napot!
Az életben minden ajandek, de édesanyává válni valahogy még annál is több! Szeressétek az édesanyátokat, a gyermekeiteket és legfokepp önmagatokat. Hisz csak abból tudtok adni nekik is ami már a tiétek!


Szívem minden szeretetével ölellek benneteket

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése