2019. december 25., szerda

Itt van már a karácsony.....

Hetek óta várjuk, készülünk rá mégis valahogy az ünnep előtti napokban előjön valahonnan egy kis szörnyecske, dühöt, feszültséget, elegem van érzést adva nekünk. Itt van a szeretet ünnepe mégis a legtöbb embernek sokkal inkább a "nem fogok elkészülni" "nem sikerült túl jól" "elegem van az ünnepből és mindenből ami ezzel jár" gondolatok futnak át a fején ahogy egyre közelebb kerül Szenteste. Természetesen a mondás itt is igaz, akinek nem inge.....
Valahogy idén (is) én is így voltam. Pedig olyan ügyesen megvettem időben az ajándékokat, jól el is rejtettem, úgy, hogy nem is találtam egyiket pár napig☺️, ki is találtam mit fogok készíteni, nem is szerveztem túl magam, de 23án valahogy olyan feszültség lett úrrá rajtam. Együtt készültünk a konyhában a kicsi lányaimmal míg apa a bevásárlást intézte. Bármi nem úgy történt ahogy én azt elképzeltem azonnal robbantam és a dühömnek hangot is adtam. Mivel, hogy én folyton valami tisztulásos dologban vagyok benne (így karácsony előtt többek között egy 30 napos méregtelenítő kúrában) most épp az anyai sebeket gyógyítom magamban pl. A mirha illóolajával támogatva ezt a folyamatot. És ahogy ott a konyhában állva már többedik alkalommal emeltem fel a hangom és fejeztem ki csalódottságomat felötlött bennem, hogy pont olyan vagyok, mint édesanyám mikor készül a karácsonyra. Nem az örömöt, a szépséget látom és nem a hálát érzem hanem a "mindent nekem kell csinálnom", m"jár ez ennyi macerával" stb gondolatok kavarogtak a fejemben. Nem akarok olyan lenni és úgy reagálni egy szeretettel teljes ünnepre ahogy ő teszi, ahogy tőle láttam oly sokszor gyermekként is. És ez a felismerés hamar meghozta megnyugvást is. Nincs az sehol megírva, hogy nekünk ugyanígy kell csinálnunk ahogy őseink tették, nincs az kőbevésve, hogy nem tehetjük másképp, pláne ha az előttünk lévő minta nem túl pozitív. Na én ott akkor hoztam egy döntést, hogy sokkal fontosabb az ünnep és annak az üzenete, mintsem a 6 féle sütemény és a tisztára mosott ablakok.
Hálásan köszönöm, hogy ismét kaptam egy ilyen felismerést.
Igaz egy makacs msndulagyulladás levett Szenteste a lábamról, de az értékéből annak semmit nem von le. Illóolajok, forró tea és szeretet, imádkozás, ezek segítenek a gyógyulásomban!
Áldott, békés ünnepet mindannyiunknak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése