2017. július 10., hétfő

Nekünk a Balaton....

Ismét egy tartalmas, programokkal és élményékkel dúsított hétvége van a hátunk mögött... Végre úgy hozzám is megérkezett fejben ez a nyár! Eddig csak úgy vártam,vártam de valahogy nem tudtam belekényelmesedni.... Jó jó ott volt a strandolás, meg vége az ovinak de valahogy mégsem hangolódtam rá erre a csodás évszakra. Talán túl sok volt még a "kötelező" program, nem is tudom. Aztán a múlt héten megérkezett az érzés amit vártam. Egyik este kibicikliztünk Balatongyörökre fagyizni, játszóterezni és ott ülve a parton, hallgatva a gyermekeim önfeledt nevetését, egy finom roséfröccs mellett beszélgetve a férjemmel jött az érzés! Huhhh, de jó, hogy végre nyár van, hogy az imádott családommal ezen a gyönyörű helyen élünk ahol biciklivel minden oly könnyen elérhető és közben együtt van a család és még sportolunk is.... Annyira szerettem (és szeretem most is) ezt az érzést ott akkor❤
A múlt hét délelőttjei az úszással teltek, ügyesek és lelkesek a lányok, elhiszik, hogy képesek rá, hogy átússzák a medencét karúszó nélkül és még is tesznek érte mindent. Én meg büszkén állok az üvegfal mögött, nemcsak rájuk, magamra is büszke vagyok! Az, hogy a kihívásokra és az új dolgokra nem szorongással tekintenek hanem mint megoldandó feladatra ez az én (és persze a férjem) kitartó, odaadó és sokszor bizony fárasztó "munkájának" az eredménye. És talán (legalábbis remélem) a mintának is amit tőlünk látnak!
A múlt héten eléggé energiátlannak éreztem magam, nem vitt rá a lélek a futásra, hiányzott a motiváció és a húzó erő.. Na de szombaton! Egy kedves ismerősöm invitálására kimentünk reggel 9kor Cserszegtomajra pályábajáró futásra. Szeptemberben lesz a verseny és akinek van kedve hétvégenként reggel egy kedves kis csapat társaságában lefuthatja edzésként a távot. Egy kör 7,1km dimbes dombos tájon keresztül, kevés aszfalt, sok terep... A versenyen 1, 2 illetve 3 kört lehet futni. Nekem eddig 11,5km volt a legtöbb amit lefutottam de most ezt túlszárnyaltam. A cél a 14km volt mikor elindultunk, de a nagy meleg miatt úgy éreztük közben, hogy talán másfél kört meg bírunk csinálni. 11en vágtunk neki az első 7nek és a másodikra már csak 6an futottunk tovább, 4 fiú és mi ketten csajok (anyukák😉). A táv felénél felmerült, hogy a jobb kanyar helyett mi inkább egy balost veszünk, de a csapat nem hagyta. A fiúk lelkesen biztattak bennünket, beáldozva a saját tempójukat és nyilván jobb idejüket "húztak" bennünket maguk után. Fantasztikus érzés volt (meg másnap sajgó testrészek mindenütt) lefutni életem első 14 km-t, ilyen nagyszerű emberek társaságában. Ismét előjött az Ultrabalaton érzés belőlem, hogy sport közben mindannyian egyenlőek vagyunk és ez olyan jóérzéssel tölt el engem! Szeretek futni és értékes emberek társaságában lenni! Köszönöm nekik!
Keszthelyfest 3 napig, zene, gyerekkoncert, bábelőadás, finom borok,együtt a család, barátok, viharokkal tűzdelt nyári esték. Hát többek között ezt is adja a balatoni élet. Ültünk a várkertben apával, néztük a lánykáinkat akik énekeltek, táncoltak, szaladtak egyik játéktól a másikig és arra gondoltunk mindketten, hogy az élet egy ajándék nekünk és hogy mennyire hálásak vagyunk ezért! Ma már nem telik el úgy nap, hogy ne adnék minden reggel és este hálát azért amim van és azért amit megélhettem aznap! Az én lelkemnek kellenek ezek a felemelő és újból és újból ráébredős, tartalmas napok, hogy a kissé borúsabb napokon erőt tudjak ezekből meríteni! Szeressétek az életet amit éltek, legyen szokás minden nap a hála és fogadjátok szeretettel a rátok váró csodákat!

Rég írtam kajci ötleteket, hát tessék!
Chili con carne volt a hétvégén jázminrizzsel, karalábéleves és tonhalas tészta zöldborsótésztából (egy kis gluténmentes változat), ma pedig tojáslevest készítettem majoránnás krumplifőzelékkel és főtt tojással. Aztán a héten lehet, hogy cukkini túltengésünk lesz,egy raklappal van belőle😉

Szívem minden szeretetével nektek❤

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése