2017. június 27., kedd

Honnan a sok bölcsesség?

Sári a héten táborozik az ovis csoporttársakkal a Majormúzeumba, mi pedig itthon tesszük hasznossá magunkat Zsófival és minőségi időt töltünk 2ben. Rendkívül élvezzük ezt az időt, annyi mindent csinálunk együtt és közben olyan jókat beszélgetünk.
Ma délután vendégségbe készülődtünk és mondtam Zsófinak, hogy anya még megmossa a haját. Ő persze játszani szeretett volna, ott toporgott a sarkamban, és a következő párbeszéd zajlott le közöttünk:
Zsófi: mikor leszel már kész anya!?
Én: ne legyél Olyan türelmetlen, mint anyukád.
Erre rámnéz kerek szemekkel😃
Zsófi: dehát nekem te vagy az anyukám!
Én: tudom, pont ezért mondom, mert ez sokszor nekem sem megy.
Zsófi: de anya, az anyukáknak az a dolguk, hogy példát mutassanak a gyerekeiknek!
Én: valóban így van drágám, de ezt még nekem is tanulnom kell (talán pont tőlük), talán jobb lenne, ha ezt inkább apától tanulnátok meg!
De nem lesz ez mindig így! Dolgozok rajt, keresem továbbra is a "megoldásokat", a "csodapirulákat", hogy ne csak nekik, másoknak is példát tudjak mutatni.
Már az autópályán utaztunk a csajokkal (életem első vezetése egyedül az autópályán, mögöttem a két imádott kislányommal, nagy élmény volt ismét megugrani egy lépcsőfokot... Cél, a pesti forgalom😀) amikor is Sári megkérdezte, hogy mit fognak ők ott csinálni ahova megyünk, ha én levendulabuzogányt fogok fonni. Mondom neki majd, apával körbenéztek, játszatok, mert a fonás csajos program lesz. Erre így szól: de apa úgyis sörözni meg beszélgetni fog! Na sebaj, majd mi feltaláljuk magunkat! Imádom az okos,értelmes kis buksijukat, azt a rengeteg okos gondolatot ami megszületik a fejecskéjükben, azt a lazaságot ahogy élik a kis életüket és azt a szeretetet ami csillog a szemükbe. Ma este is Sári odahúzott magához miután énekeltem nekik és azt mondta, én vagyok a legeslegjobb anya a világon❤
Persze unatkozás nem volt, hatalmas udvar, tele finomabbnál finomabb gyümölcsökkel, medence és hatalmas szeretet amivel fogadták bennünket. Hálásan köszönjük a szívélyes vendéglátást, a névre szóló meggylekvárt, az isteni vacsit és a barátságot! De ezekről a nagyszerű emberekről majd a következő bejegyzésben, mint ahogy a hétvégi 4 napos mohácsi kirándulásról is.

Az ebéd tegnap nálunk tojásleves volt és paprikás krumpli kovászos uborkával, ma pedig paradicsomos káposzta sült virslivel. Egy klassz kis liszt nélküli mákos sütivel várt minket a ház úrnője a vendégségben, én is el fogom készíteni és megosztom veletek!

Szívem minden szeretetével nektek❤

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése