2017. május 21., vasárnap

Szülinap folyt köv....

A csütörtöki nap eseményei... Miután este szépen kidíszítettem az asztalt, odakerült az ajándék már csak az izgatott várakozás maradt.... Nekem az ilyen események mindig megemelik a pulzusszámom és ilyenkor az alvás is kevésbé pihentető számomra. Reggel korán ébredtem, én voltam az első a családból. Nálunk az évekig hagyomány volt, hogy apa ezekre a napokra szabadságot vész ki és együtt töltjük a napot, élménnyel ajándékozzuk meg az ünnepeltet és ezáltal önmagunkat is. Sajnos ez most nem sikerült, de azért a reggeli köszöntés közös volt. Meggyújtottam a gyertyát és Halász Judit népszerű dalát indítottam el majd kinyitottam a szobájuk ajtaját. Mondanom sem kell,hogy nekem már itt potyogtak a könnyeim. Sári gyorsan kipattant az ágyából és kiszaladt hozzánk nehogy lemaradjon a nagy pillanatról. Aztán hamarosan a kis (már nem is olyan kicsi) szülinapos is megjelent. Kis szerényen a falnak simulva kijött a nappaliba majd helyet foglalt a kagylófotelban. Kérdeztem tőle, hogy meg sem nézi az ajándékát? Azt láttam, hogy Sári jobban örül ennél a kis "felhajtásnak" mint az akinek valójában szól. Mintha félt volna örülni, megélni a pillanat varázsát. Egyre többször tudatosul bennem, hogy ebben a családban én vagyok az egyetlen aki sikítva, ugrálva, örömkönnyekkel éli meg a nagy pillanatokat. De nincs ezzel senki gond, hisz mindannyian mások vagyunk, más más energetikai szinten mozgunk, különböző mintákat és hitrendszereket hozunk és viszünk magunkkal.... Azért volt apával összebújós, a szemek mindent elárulnak pillanatok, anyának pedig ismét az örömkönnyek jutottak! De mindig minden úgy van jól, ahogy....
Eperszezonban mi más is lehetne egy szülinapos tortája, mint pudingos epertorta, ezt vitte nagy büszkén az én kislányom az oviba, hogy a társaival együtt ünnepelje meg, hogy 4 éves lett.  Csodás ruha, torta, Tűzijáték, gyertya, gyümölcslé.... Mi kell még egy jó ünnepléshez?! Hát barátok akik szeretik őt, énekelnek neki és vele együtt jóízűen elfogyasztják a fincsi tortát. Szóval minden adott volt és jól is sikerült a tortázás. Nagy élmény volt ez Zsófikának, az első ovis szülinapozás!
Délután együtt mentünk apával értük, fagyizás és Sári tánca után egy közös családi vacsora egy környékbeli fantasztikus étterembe amit természetesen az ünnepelt választott. Csodásan sütött a nap, a kertben ültünk le, finom limonádét kortyolgattunk, beszélgettünk és isteni finom vacsorát ettünk. A pincér bácsi már mikor beléptünk a kerthelységbe mosolygott ránk, hihetelen udvarias és segítőkész volt (meg kell mondjam ritkán találkozom mostanában ilyen vendéglátó egységgel ahol mindig ugyanazt a tökéletes színvonalat nyújtják minden téren), játékot hozott a lányoknak, külön evőeszközt, többször érdeklődött, hogy elégedettek vagyunk-e, majd a végén megjegyezte, hogy mennyire jólnevelt gyermekeink vannak. Mondanom sem kell milyen büszkeséggel töltött el ez bennünket, mi is így gondoljuk és örülünk ha ezt mások is látják.
Hazafelé úton mindkét lány elmondta, hogy nekik mennyire fantasztikus volt ez a nap, Zsófi megjegyezte, hogy szerinte nagyszerű dolog szülinaposnak lenni, mert ilyenkor mindenki csak rá figyel. Örül a szívem, hogy sikerült széppé tenni az imádott kislányunk napját, hisz ezt szerettük volna. Hogy ő ezt nem élte meg olyan nagy lánggal ahogy én az vártam vagy reméltem az bizony nem jelenti azt, hogy nem-e élete egyik legszebb napja volt épp ez.... Ha nem azt várjuk a másiktól, hogy úgy viselkedjen ahogy mi szeretnénk akkor megadjuk neki a választás szabadságát, az érzések maximális megélésének lehetőségét az ő szintjükön és ezzel sokkal de sokkal többet ajándékoztunk nekik, mint azt gondolnánk.
Az ünneplés ma mamáékkal folytatódott, szép kis nap kerekedett ebből is. Az éjszakát náluk töltötték a lányok míg mi apával lehetelent nem ismerve küzdöttünk önmagunkkal, az időjárással a csapatunkért az Ultrabalaton futáson (de ez majd a következő bejegyzés témája lesz). Étteremben ebédeltünk, majd a mama fantasztikus piskótás almatortája és egy pohár pezsgő mellett kívántunk mindannyian Zsófinak igazán megélt, boldog pillanatokat az életben és mindehhez sok sok életévet egészségben, hogy legyen lehetősége a fejlődésre, önmaga megismerésére és az élet lehetőségeinek kiaknázására!
Tegyük meg ezt mindannyian, mert így élünk csak igazán és nem pedig lábujjhegyen elsétálunk a sírig!

Szívem minden szeretetével nektek❤

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése