2017. május 29., hétfő

Gyereknap

Ha valaki megkerdezi, hogy mikor van gyereknap bizonyára sokan kapásból rávágják, hogy május utolsó vasárnapja... Hát szerintem nem! A napok jelentőséget és értéket nem a naptárban megjelenő mivoltuk jelenti, sokkal inkább hogy meg tudjuk-e tölteni őket tartalommal. És nem csak az év egy napját hanem bármelyik napját. Mitől gyermek a gyermek? Attól, hogy élnek a szülei és ha szerencsés együtt is élnek? Vagy hogy 18 év alatti? A gyerek attól gyerek, hogy élheti a saját kis "gondtalan" világát, elfogadják a szülei olyannak amilyen jegyékkel ide született, támogatják és segítik mindenben ami neki fontos, növelve ezzel az önbizalmát és önbecsülését és ezzel hatalmas eszközt adva a kezébe ahhoz hogy sikeres és boldog felnőtté válhasson. Felnőtté, amikor hálával tud gondolni a szüleire, mert hagyták őt kibontakozni, saját életüket példaként állítva elé megmutatták, hogy hogyan érdemes csinálni azt a dolgot amit életnek hívnak! Megtanították őt arra, hogy hogyan hozza ki mindenből a maximumot, ne keseredjen el és adja fel a harcot ha valami nem az ő szája íze szerint történik, legyenek céljai és álmai és ezeket sose veszítse szem elől.
A vizsga utáni megkönnyebbülés után csomagolt a család és pihenni mentünk! A hét elején már mondtam a lányoknak, hogy már csak 3 napot kérek és utána az övék vagyok. És bizony így is lett. Tartalmas, nyugodt és szeretetteljes 4 napot töltöttünk együtt. Csodás helyen élünk ezen az országon belül is. Nem mentünk messze, csupán a Balaton egy másik településére. Zánkán töltöttünk egy hosszú hétvégét barátokkal immár második alkalommal, bízva abban, hogy ebből már hagyomány lesz. Az időjárás kegyes volt hozzánk, a kezdeti szeles órák után jött a napsütés,kellemes hőmérséklet. Sok sok nevetés, finom bor és pálinka, ínycsiklandó ételek és együtt a család! Szóval minden adott volt egy klassz kikapcsolódáshoz és mi ezt kihasználva ki is hoztuk belőle a maximumot. Az elmúlt időszakban kissé szétszakadt a család a lakásfelújítás, a tanulás, apa utazása és egyéb okok miatt. Mindenkinek volt bőven feladata ebből kifolyólag egymásra nem mindig jutott annyi idő amennyit szerettünk volna. És ezt bizony a tündérkék is megérezték és Zsófi nem egyszer adott hangot annak egy egy hisztivel, hogy ez neki(k) bizony nem annyira jó! Ők nem ehhez vannak szokva. Igazuk is van, mi sem! De el kell fogadni, hogy az életben adódnak ilyen helyzetetek is, a szeretet pedig ilyenkor sem kevesebb irántuk. Újfent bebizonyosodott, hogy amint az egyensúly ismét létrejön és mindenki a helyén érzi magát eltűnnek a gomolyfelhők. Úgy indultunk neki a teljesen kibélelt autóval ennek a négy napnak, hogy pihenni megyünk, nem rohanunk sehova, figyelünk egymásra és a lehető legtöbb minőségi idővel ajándékozzuk meg egymást! Bent az erdőben,egy nyugodt kis helyen vannak ezek az appartman házak, ahol a gyerekek kedvükre rohangálhattak, Zsófi végtelen hosszú ideig dagonyázhatott a homokban, pingpongoztunk, kirándultunk! Olyan felhőtlen boldogság volt mindenki arcán, egy hiszti nem sok de az sem hagyta el a gyerekek száját, de még csak fegyelmezni sem kellett őket. Naphosszat a szabadban töltöttünk,így este nem volt gond az elalvással.
Egyik nap ellátogattunk Eplénybe, az egy csoda kis hely. Libegőztünk közösen, kipróbáltuk a mezítlábas parkot (a tobozok kellő módon megmasszírozták az akupresszúrás pontjainkat), felmentünk a kilátóba és fürödtünk a nap sugaraiban. Olyan sokat nevettünk, mindenféle szerepjátékot kitaláltunk és élveztük., hogy együtt lehetünk! Olyan büszkeséggel töltött el, hogy ebben a családban élhetek és annyira hálás vagyok a sorsnak, hogy ezzel a sok csodás élménnyel megajándékoz bennünket!
A gyereknap itt kezdődik nekem.... Amikor látom a boldogságot a kis arcukon, amikor milliószor odaszaladnak hozzánk, átölelnek bennünket és elmondják mennyire nagyon szeretnék bennünket! Hogy ők milyen hálásak azért a sok mindenért amit mi megteszünk értük! És tudjátok mi a legszebb ebben az egészben, hogy mindenzt maguktól mondják,mert ők aztán igazán őszinték! Nem kerül semmibe hogy mosolyt csaljunk a kis arcukra, csupán abból kell nekik adni ami számunkra is nagy kincs és bizony néha nem jut túl sok belőle. Ez a türelem, az idő és a szeretet( ez az egy aki sose fogy el❤).
Ezen a gyereknapi hétvégén én is újra gyermek voltam a kislányaimmal, élveztem mindent ami nekik is örömöt okozott, hálával néztem rájuk és magamra is és azt kívánom magunknak, hogy ezt a sok energiát amit most gyűjtöttünk hasznosan használjuk fel a következő időszakban!

Szívem minden szeretetével nektek❤

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése