2017. február 28., kedd

Elfogadni, helyén kezelni, túllépni...

Már 2 napja nem jelentkeztem, sokminden kavargott bennem ezekben a napokban (hozzáteszem unatkozni sem volt túl sok időm😉)....
Gondolkodtatok már azon, hogy emberek miért kerülnek kapcsolatba velünk, aztán miért tűnnek el illetve időről időre miért bukkannak újra fel.... Hogy újra felszakítsák a régi sebeket? Hogy szembesítsenek esetleges múltbeli hibáiddal? Vagy mert egyszerűen hiányoztok az életükből? Mert jól érezték magukat a társaságodban csak túl nagy az egojuk ahhoz,hogy ezt neked vagy önmaguknak bevallják?
Emberek, akik hosszú éve nem részesei az életünknek vajon miért érzik attól jól magukat, hogy sarat dobálnak ránk? Miért érzik azt, hogy egy konfliktusért illetve kialakult helyzetért csakis a másik lehet a hibás? Vajon ha mélyen magukba néznek tiszta-e a lelkiismeretük? Ahogy egy jó kapcsolatért (legyen az családi, baráti vagy munkahelyi) is két ember felelős, hisz ők ketten tesznek meg mindent azért, hogy örömmel töltse el őket az együtt töltött idő, hogy igyekezzenek Minél több minőségi időt eltölteni egymással, elfogadva a másik hibáit, gyengeségeit úgy egy egy vitáért, veszekedés ért vagy akár a kapcsolat megszakadásáért is mindketten felelősek. Akár be merik ezt vallani maguknak illetve a másik félnek akár nem. Miért esik nehezére az embereknek bocsánatot kérni, miért sértődnek meg ha valaki tükröt mutat nekik, rátapint a gyenge pontjukra?
Ugyanakkor van-e jogunk beleszólni másnak az életébe? Véleményt mondani, tanácsot adni neki ha ő ezt nem kéri? Kívülről nézve mindig máshogy tűnik egy egy dolog mint amikor valaki benne van. Ezért hamar késztetést érzünk arra, hogy ellássuk őt tanácsokkal, nem gondolva végig annak esetleges következményeit. Az az érzés amit ezzel magunknak illetve a másik félnek okozunk nem biztos, hogy megéri.
Kissé sok lett a kérdés ebben a bejegyzésben, azt gondolom ezek a kérdések időnként mindannyiunkat foglalkoztatnak de olyan nehéz rájuk néha választ kapni.

3 napi ebédötletet osztok most meg veletek, fogadjátok szeretettel!
Vasárnap brokkolikrémleves és rakott virsli , tegnap sárgaborsókrémleves pirított magokkal és káposztás tészta, ma pedig paradicsomleves bio tönköly betütésztával és sörtésztában sült hal illetve csirkemell volt fetasajtos zöldsalátával....

Szívem minden szeretetével Nektek❤

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése