2017. február 13., hétfő

Az idő

Fontos szerepet tölt be ez mindannyiunk életében... Sokszor azt érezzük, hogy semmire nincs időnk, semmire sem elég 24 óra, a kellemes pillanatok hamar tovaszállnak, máskor meg azt, hogy csigalassan vánszorog, soha nem akar elmúlni egy egy rossz munkanap, egy unalmas előadás.... Annyi mindent tervezünk folyton, várjuk, hogy végre eljöjjön a pillanat aztán meg olyan hamar tovaszáll az egész hogy időnként azt vesszük észre, hogy nem is tudtuk élvezni a helyzetet, hagytuk elillanni a csodákat és nem engedtük meg magunknak, hogy megéljük őket. Van, hogy nagyon vágyunk valamire, aztán egyszercsak ott áll a küszöbünkön és mégis azt érezzük, hogy ennek még nem jött el az ideje, nem készültünk fel rá.... Ha most lehetne egy kívánságunk, bármi, vajon meg tudnánk-e fogalmazni? És ha teljesülne fel tudnánk-e vállalni mindazt ami azzal jár?
Én rendszerint nagyon betáblázom a mindennapjaim, sokszor nem hagyok "csak úgy időt" magamnak. Aztán mikor nekiállok a teendőknek néha érzem, hogy erre nem biztos, hogy lesz időm de valahogy mindig úgy alakul, hogy jut idő a betervezett dolgokra. Talán mert azoknak a dolgoknak épp akkor van ott az ideje? Vagy mert ezek a dolgok kellenek ahhoz, hogy jobban érezzem magam? Hogy miért pont úgy alakulnak a dolgok az életünkben azt sokszor csak később értjük meg. Ezért ne bosszankodjatok ha valamire nem jutott időtök, mert az akkor és abban a formában bizonyára nem épített volna benneteket! Eljön majd az ideje annak is, de az is lehet, hogy egy teljesen más formába fog ez megérkezni hozzátok! Örüljetek mindig annak, hogy van időtök magatokra,a gyermekeitekre, a párotokra, a házimunkára mert ez azt jelenti, hogy kaptatok megint időt arra a teremtőtől, hogy megéljétek a jó dolgokat, a csodákat amik körülvesznek benneteket nap mint nap. Tudom, most sokan mondjátok, hogy a házimunkába mi a jó? Hát az, hogy van egy lakásotok (legyen az bármilyen, pici vagy nagy, lakás vagy családi ház, régi stílusú vagy modern) amiben sok sok boldog pillanatot megélhetsz a családoddal, barátaiddal, vannak ruháid amiket kimoshatsz, van mit enned ami után elmosogathatsz.... Használd ki az időt ami megadatik neked, töltsd hasznosan neked tetsző dolgokkal, fordíts időt a hobbijaidra, a barátaidra, a gyermekeidre, a párkapcsolatodra mindenre amivel az időt ami olyan gyorsan elszalad megtöltheted tartalommal!

Ma sem értem rá unatkozni, de én így szeretem az életem! Állandó pörgés,folyton feladatokat adok magamnak (időnként a család többi tagjának is amit ők nem mindig vesznek jónéven😊), de a főzésre ma is volt időm mert engem ez is feltölt. Póréhagymás, zelleres burgonyakrémleves volt pirított baconnal és hozzá tonhalas tészta kölestésztával!

Szívem minden szeretetével Nektek❤

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése