2017. január 9., hétfő

Van az úgy....

Nyilván már mindannyian ébredtetek úgy, hogy miután kikeltetek az ágyból éreztétek ez nem a ti napotok lesz... Hát a mai nekem pont egy ilyen nap volt. Megmagyarázhatatlan "rosszkedv", türelmetlenség. Miután a lányokat elvittem az oviba, elintéztem a heti bevásárlást (én általában vasárnap összeállítom a jövő heti menüt és hétfőn be is vásárolok hozzá így a hét többi napján erre nem kell időt pazarolnom hanem olyan dolgokkal tudom tölteni ami számomra örömöt okoz) és közben azon gondolkodtam vajon miért is vagyok rosszkedvű... Kineziológus fejjel próbáltam összeszedni a bennem kavargó dolgokat..Mi okom van rá? Miért örlődök? Mit kellene hogy észrevegyek? Mire fog ez a nap megtanítani? Mert az a nap ami nem a barátod az biztosan megtanít valamire...
Ami le tud esni az ma le is esett, ami el tud törni az el is törött, ami ki tud borulni az ki is borult😀 viszont én nem! Büszke vagyok magamra, hisz nem volt ez nálam mindig így. Sokat formáltak rajtam az évek, az hogy édesanya lettem és a férjem aki hihetelen nyugalmat áraszt folyamatosan. Őt biztos vagyok benne, hogy azért kaptam az élettől, hogy engem a helyes útra tereljen. Köszönöm neki!
Ebéd után fogtam a kis korcsolyámat és lementem a Balatonra kiszellőztetni a fejem. Mélyeket lélegeztem a friss levegőből és töltődtem. Teljesen átértékelődtek abban az egy órában a dolgok vennem és tudtam a másik oldalról szemlélni őket! Tegyétek ti is ezt! Ha másképp nem megy tegyétek félre pár percre vagy egy fél órára a dolgozókat, sétáljatok, fussatok, olvassátok egyet vagy csak igyatok egy teát és gondoljátok az mi is zavar titeket ebben a helyzetben leginkább és hogy tudnátok rajta változtatni, hogy nektek sokkal jobban tetsző legyen.

A mai ebéd nálunk tormás zöldborsókrémleves volt pirított szallonával vagy pirított hagymával és hozzá teljes kiőrlésű tönkölydarából készült grízes kölestészta dióval és cukormentes házi sárgabaracklekvárral. Vacsora pedig egy fincsi zöldséges mixet dobtam össze. Lilahagyma, fokhagyma, reszelt sárgarépa, kelkáposzta, olívabogyó, kukorica és fetasajt. Összeütöttem, fűszereztem és tojást ütöttem a tetejére. Egy kis szalonnával vagy kolbásszal meg lehet bolondítani. Fenséges volt!

Szívem minden szeretetével Nektek ❤

1 megjegyzés: