2017. december 20., szerda

Megöregedni vagy élni igazán

Számomra mindig is nagyon vonzóak voltak az idős emberek, fontos helyet foglalt el a szívemben az apai nagyapám, olyan jóságos ember volt! Gyermekként mindig néztem az idős embereket akik esetleg már nehezen mozogtak, látszott testükön életük minden megpróbáltatása, de tették a dolgukat, meséltek.... Most, hogy már én is felnőttem és megéltem, megtapasztaltam pár dolgot az életben másképp nézem az idős embereket. Azt gondolom a görnyedt hát, a sok sok betegség és a gyógyszerek számának folyamatos növekedése nem életkor függvénye. A hétvégén jobb agyféltekés rajztanfolyamon voltam és volt egy hölgy aki pár órával később csatlakozott a csapathoz és biztos nem a véletlennek köszönhető, hogy mellém ült le. Kedves mosoly volt az arcán, barátságosan bemutatkozott és szinte azonnal felvette velem a kontaktot. Olyan megmagyarázhatatlan jó érzés fogott el mikor helyet foglalt mellettem. Sokat beszélgettünk a 2 nap során, tiszta szívű és értékes emberre tálaltam a személyében. Nem fiatal kora ellenére beült egy ilyen tanfolyamra, hogy ő még ezt is szeretné megtanulni (rengeteg dolgot megtanult és megélt a hosszú évek során, jó ideje már nyugdíjas) és talán itt nem is fejeződik be még a tudásának a bővítése. Utazik, fest, csodálattal beszélt a gyermekeiről és az unokáiról és közben ragyogott a tekintete és annyira önazonos volt! Nagyon jó volt az amit tőle és általa kaptam. A napokban megkérdezte tőlem egy hozzám közelálló ember, hogy miért nem megyek el "rendes" munkahelyre dolgozni, hogy fogok így nyugdíjba menni? Én nem akarok nyugdíjba menni a szó szoros értelmében (és arra itt most nem térek ki, hogy akkor mikor eljön az idő a gazdasági helyzet mit tesz majd lehetővé és mit nem), tanulni,fejlődni, segíteni, adni, utazni és az életet élvezni akarom amíg csak le nem hunyom a szemem. Ezért jöttem erre a Földre, hogy minden pillanatát az életemnek megtöltsem tartalommal, élettel. Ezért nem "érek rá" unatkozni sosem, annyi de annyi dolog van amit szeretnék még megtanulni és úgy igazán meg-és átélni!
Még egy dolog van amiért hálás vagyok ennek a hölgynek amiért engem választott padtársának. Hihetelen mód hasonlított az én volt főnökasszonyomra, aki másfél évvel ezelőtt minden előzmény nélkül és igazán indoklás, illetve álindoklással, elküldött a munkahelyemről ahova közel 5 év gyes után mentem volna vissza. Nehéz időszak volt az számomra, nem tudtam elfogadni, megérteni a történteket. Aztán az idő szép lassan megadta mindenre a választ és megértettem, hogy nekem a Jóisten más szerepet osztott mikor ide küldött a Földre! És talán sosem lett volna elég fény ahhoz, hogy én ezt észrevegyem ha nem így alakulnak a dolgaim. Semmi sem történik ok nélkül az életünkben mégha gyakran meg is vagyunk róla győződve, hogy mi vagyunk a világon a legszerencsétlenebbek. Ahogy ránéztem a mellettem ülő hölgyre először éreztem azt, hogy hálás vagyok a volt főnökasszonyomnak, hogy nem akart tovább együtt dolgozni velem! Azt éreztem, hogy talán egy levéllel szeretném ezt és azt a sok szépet és jót amit kaptam tőle amíg együtt dolgoztunk megköszönni és leírni neki milyen hálás vagyok mindenért. Ki tudja, lehet egyszer meg is teszem😀
Tegnap reggel egy számomra nagyon nagyon kedves házaspár meghívott reggelizni hozzájuk és velük töltöttem az egész délelőttöt. Ők is már az idősebb generációhoz tartoznak, de a nem kevés viszontagsággal tarkított életük ellenére számomra rendkívül szimpatikus életet élnek amit nagyon élveznek! Évente többször repülőre ülnek és több hétre elutaznak egzotikus helyekre, egészségesen étkeznek,minden nap kézenfogva sétálnak, mérhetetlen szeretetet, tisztelet és megbecsülés van a szemükben és a szívükben egymás iránt. Élnek és élni hagyják a másikat és mindezt együtt! Példaként járnak ők előttem, nagyon fontos helyet töltenék be a szívemben! Büszke vagyok, hogy a barátjuk lehetek, rengeteg szép és építő dolgot kaptam tőlük, érzés, gondolat, akár anyagiak formájában is! Boldog vagyok, hogy egyre inkább azt érzem, hogy csodás emberek kerülnek minduntalan az utamba, akik már vagy meglelték boldogságuk forrását vagy akár velem együtt vagy külön de ugyanabba az irányba haladnak amerre én! És ez az út tele van csupa csupa jó érzéssel, mint a szeretet (mind közöl a legfontosabb), tisztelet, megbecsülés, türelem, kedvesség, öröm, nyugalom, béke, harmónia! Tiszta szívemből kívánom, hogy mindannyian lépjetek erre az útra és higgyétek el teljesen más világ tárul elétek! Mert a boldogság kapujához a szeretet ösvénye vezet!

Szívem minden szeretetével ölellek benneteket❤

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése